Del 9 al 18, deu dies intensos de Festa Major a Roses

Montse Mindan, l’alcaldessa, comenta que, tot i la continuïtat del programa a causa de la bona resposta d’anys anteriors, es treballarà per innovar i no acomodar-se.

- Quina és la teva opinió del calendari de la Festa Major d’aquest agost?
Tal com vaig dir en la presentació del cartell, de caire molt continuista, seguim amb propostes consolidades i amb opcions per a tots els públics: balls populars, competicions esportives, concerts, espectacles infantils, cercaviles... A les barraques mantenim grups joves però també conjunts que agraden i tenen un nom arreu de Catalunya. No faltaran els castells, els gegants... ni tampoc el tobogan gegant que tant agrada! L’activitat a l’avinguda de Rhode ha de tornar a ser destacada, sobretot pels turistes que tenim aquestes setmanes entre nosaltres, que podran gaudir de concerts i dels impressionants focs.

- Vas comentar que, tot i la bona fórmula, cal innovar...
En efecte. La fórmula seguida els últims anys és molt bona, però penso que totes les fires, festes i activitats que presenta l’Ajuntament han d’evolucionar. Per tant, cal començar a actualitzar activitats i buscar-ne de noves, per no acomodar-nos amb la fórmula actual. La Festa Holi, per exemple, ubicada dins la Fira de la Rosa, podria tenir bona cabuda en el programa de la Festa Major. Veure amb ulls crítics el transcurs de la Festa Major per tal d’innovar passa a ser, doncs, un dels nostres propòsits a treballar en l’actual legislatura.

- Com afrontes aquest nou mandat?
Bé, amb ganes i il·lusió, si bé encara és aviat per analitzar aquests primers dies de treball, que alhora coincideixen en plena campanya d’estiu. Estem en període de traspàs d’informació cap a les noves incorporacions, ja que l’administració comporta feina que necessita temps per comprendre-la correctament si es vol fer com toca. Tanmateix, he de dir que la gent nova va demostrant que té ganes de treballar, escoltar i compartir propostes, així que estic satisfeta d’aquest inici.