Mei Costa

Mei Costa, l’alcaldessa, s’espera amb moltes ganes una nova edició de la Fira de l’Oli, emmarcada dins de la Festa Major, i en la qual el poble i les entitats s’involucren de valent.

- Què representa la coneguda Fira de l'Oli per al municipi?
És històrica i pionera a la comarca, ja que la primera va celebrar-se l’any 1990. Representa l’acabament de la campanya d’oli i l’inici de la posterior; les olives són a l’arbre i el pagès està expectant de cara a la seva producció. Amb la Fira, Ventalló és més present a la comarca i serveix perquè les famílies coneguin el nostre municipi més enllà de la pròpia fira i de l’oli. La Fira de l’Oli és, doncs, d’allò més important en la festa major i els veïns ja s’esperen el diumenge amb moltes ganes; i no només els veïns, sinó tots els visitants que rebrem, un cop més, amb els braços oberts per tal que coneguin tots els racons de Ventalló.

- Què cal destacar de l'edició d'enguany?
Repetirem el concurs d’allioli, per tercera vegada. També revalidarem l’esmorzar saludable, després de l’èxit de l’any passat, que oferim amb taquilla inversa al Parc de la Bassa a partir de les 10 hores. Per fer possible els actes, comptem amb el suport i l’ajuda de l’AFA i de les mestres de l’escola, juntament amb productors locals que ajuden al consistori a amenitzar i preparar-ho tot plegat. A més, algunes de les entitats s’involucren de valent en el desenvolupament de la fira, oferir el servei de bar, etc. Com a fet destacat i especial d’enguany, cal comentar que cap a les 13 hores descobrirem una placa commemorativa situada a l’exterior de la casa on va viure i escriure el conegut escriptor Terenci Moix: al carrer Reravalls número 6.

- Quins projectes municipals de curt/mig termini t'agradaria fer menció?
Ens fa molta il·lusió aconseguir l’execució de l’escola nova i poder comptar, doncs, amb un edifici renovat i amb les condicions que es mereixen els nostres nens i el seu equip docent. I de forma més immediata, recordo que obrirem la mini deixalleria d’autoservei, amb control telemàtic, la qual donarà un molt bon servei al municipi.