Juli Quesada

Els dies 28 i 29 de setembre, la Fira infantil El Follet d’Avinyonet arriba, de nou, amb un reguitzell d’activitats, tal com ens la presenta en Juli Quesada, el regidor-delegat de Festes.

- Què significa la Fira Follet per al municipi/comarca?
La inspiració i la creativitat són temes que sempre han d’anar de la mà dels més joves, sobretot en les seves estones de lleure. Amb la Fira Follet, doncs, volem que les amistats i la família es reuneixin en un context molt més rural, on el nen o nena pugui socialitzar-se i compartir somriures a través del joc. És evident que en el context on vivim actualment les estones de lleure al carrer cada vegada són menys.

- Com defineixes l'edició d'enguany?
Els eixos principals del programa són de caire força continuista, atès que en els últims anys han rebut bona resposta. Tanmateix, variem, per exemple, la temàtica d’enguany, que serà l’aire. Els alumnes de l’escola Gonçal Comellas i de la llar d’infants estan preparant uns 200 globus! Des del consistori és un honor, cada any, felicitar-los per la feina i la seva implicació amb la Fira, així com l’AMPA, l’Associació Vendaval (que cuida de tota l’organització) i l’associació de voluntaris de la biblioteca (els Pica-Rasca) que ens cedeixen l’espai.

- Què vols destacar del programa d'enguany?
Sobretot mencionaria els tallers que es faran per als més menuts, els nens i nenes d’entre 0 i 6 anys, així com totes les activitats destinades per a joves amb alguna discapacitat. Comptar amb la Laura de Totsona, de l’escola de dinamització de la Damaris Gelabert serà tot un gust. Igual d’emocionant serà que els nens i nenes gaudeixin del globus captiu que tindrem durant tot el cap de setmana.

- Per què algú s'ha de "perdre" a Avinyonet durant el cap de setmana en qüestió?
D’una banda, els més grans podran reviure els jocs al carrer que feien fa uns anys. D’altra banda, els més menuts han de gaudir de la Fira sense cap mena de preocupació: si volen pintar-se, es podran pintar; si volen menjar, podran menjar; si volen beure, podran beure. Zero preocupacions, només gaudir del joc i de la companyia en un ambient alegre i festiu.