Agustí Badosa

Des del passat juliol, Agustí Badosa és membre del nou cartipàs del Consell Comarcal, amb la delegació de Turisme a les seves mans. Destaca sobretot la direcció que vol que prengui la DO Empordà.

- Com va aquest inici al Consell Comarcal, amb la delegació de Turisme a càrrec teu?
Amb l’estiu pel mig, ha estat difícil entrar molt en detall, a banda de dur a terme el traspàs (que no és poc!) fa poc més d’un parell de mesos. Tanmateix, s’ha posat fil a l’agulla i s’han traçat els principals eixos de treball, que ja comencem a abordar a partir d’aquest setembre.

- Quina ha de ser la vostra principal funció des del Consell?
En termes generals, ens toca ajudar, sobretot, als pobles més petits, amb poca estructura. Cal ser sensibles amb ells. Compto amb l’experiència d’un poble com Sant Pere i sé que són molt importants les ajudes referents a la difusió i promoció del turisme. És bàsic estar contínuament amb contacte amb alcaldes i regidors per conèixer les seves necessitats.

- Quins són els eixos de treball que us marqueu?
Ara per ara, sobretot dos de molt importants, iniciats ja anteriorment, que han d’estar acabats amb un any vista. Per tant, cal estar-hi a sobre. D’una banda, els més de 10 projectes europeus del Feder, els quals serveixen com a paraigua de molts municipis. Hem de vetllar pel consens entre la gent involucrada, com per exemple a Roses amb la muralla o a Sant Miquel amb temes de Patrimoni. D’altra banda, tenim pendent d’acabar el projecte del BiciTransCat, la que ha de ser una interessant ruta cicloturística transfronterera, amb enllaços multimodals que promoguin la mobilitat sostenible.

- En els últims dies, se t’ha vist assistint en tots els actes referents a la Mostra del Vi:
En referència a la DO Empordà, més accentuada aquests dies amb la Mostra, ha de servir, i cada vegada més, per coordinar les dues comarques, l’Alt i el Baix Empordà. Ja fa un temps que s’hi està treballant, no només ara, amb l’objectiu d’acostar-nos a una sola marca, sense separar les dues comarques en dos nivells diferents. La DO fa una feina increïble amb el producte de la terra i compta amb un president i un comitè tècnic d’una gran envergadura. Per tant, hi hem d’ajudar i treballar de valent, atès que tots plegats en sortirem beneficiats.