Meritxell Ibarz

La regidora Meritxell Ibarz ens presenta la 24a Fira de la Poma de l'Armentera, programada pel dia 13 d’octubre, amb molta presència dels productors locals, artesania, exposicions, tasts i música.

- Què representa la Fira per al municipi?
Mitjançant aquest esdeveniment, per sort ben consolidat des de fa temps, els visitants coneixen les set varietats de pomes que es conreen al municipi. Però no només això, sinó que amb la Fira també es dona a conèixer el poble, els seus espais, els seus racons… Obrir-se al territori i demostrar com és d’important la pagesia és molt positiu per un municipi com l’Armentera.

- Quines novetats o activitats consolidades t'agradaria destacar per a l'edició d'enguany?
L’exposició de pintures a càrrec dels infants armenterencs és la principal novetat. Serà a la Sala Nova, així que espero que tingui molt bona resposta quant a nombre de visites. La resta de propostes són les que ja arrosseguen èxit dels anys anteriors i les quals són possibles gràcies a la implicació de bona part del poble que s’ha fet molt seva la Fira. Per exemple, el col·lectiu de dones grans del poble amb l’exposició de pastissos; el club de futbol amb la parada de venda de pomes dels pagesos locals; l’AMPA amb la seva parada d’entrepans i begudes… Tothom procura que la fira sigui, any rere any, un èxit.

- A banda de la Fira, t'agradaria fer menció d'algun altre projecte municipal destacat?
Sí, cal remarcar que, després de 20 anys, s’ha portat a licitació la construcció de la xarxa d’aigua potable al nucli antic del municipi, gràcies al treball dels veïns i l’ajuntament, i de la bona predisposició de la Diputació. L’obra, que es dividirà en 4 lots, té previst iniciar-se aquest pròxim mes de novembre. Quant a la meva regidoria de Cultura i Festes, just després de la Fira de la Poma, ens endinsarem ja de ple a la Festa de Sant Martí, programada pel mes de novembre.