Toni Pérez

Toni Pérez, ja com a exregidor de Ciutadans, posa èmfasi en la gran implicació de la major part dels treballadors de l’ajuntament però argumenta que la ciutat només aprofitarà bé el seu potencial quan hi hagi una millor gestió des del govern.

- Quina valoració fas d’aquesta experiència com a regidor?
Després de tota la legislatura anterior (2015-19) i aquests dos mesos de l’actual, repeteixo el que ja vaig dir en el Ple on es va oficialitzar la meva renúncia: ser regidor és una experiència que tot ciutadà hauria de passar i viure. Des de fora, es veu solució a tot. Tanmateix, des de dins, perceps que qualsevol problema, per petit que sigui, costa de solucionar. Per tant, ser regidor durant aquests anys fa que valoris molt la feina municipal. I des de l’oposició, encara és més complicat: ens toca estudiar i dominar tots els vessants municipals, tots els punts de cada Ple... per això cal mantenir molt de contacte amb les associacions. En definitiva, és una experiència molt profitosa, però laboriosa: al final són hores i és feina que et treu de la teva feina principal.

- Què t'emportes "dins la maleta" de tot aquest període?
D’una banda, com a regidor, la coneixença completa de com funciona l’ajuntament des de dins. Especialment com treballen les 400 persones que hi ha vinculades a l’ajuntament. Per a la majoria d’aquestes persones, només puc dir-ne bones paraules: em vénen al cap treballadors que sempre recolzaré per la seva feina i per la seva implicació, inclús, fora del seu horari laboral. D’altra banda, és clar, també m’enduc records mediocres. Malauradament, des de dins també veus massa polítics que volen fer alta política en comptes de mirar únicament per la ciutat. És trist que a vegades es preocupin més per accions que puguin afavorir al seu partit que no a la ciutat, que és la que realment necessita bon tracte.

- Què n'esperes de la teva successora i del grup polític de Ciutadans?
Marxo tranquil perquè deixo la cadira en bones mans. L’Elisabet i l’Héctor faran un bon equip. La meva activitat professional no em deixava el prou temps que cal dedicar a la tasca de regidor, motiu principal de la meva renúncia. Així que l’empenta de l’Elisabet serà molt positiva per al partit i per a la ciutat. Quant al grup polític, espero que se segueixi treballant amb el que ja vam programar fa 4 anys, sobretot amb propostes que no han arribat al Ple únicament pels colors del partit. Són idees que, d’agradar, agraden, ja que algunes d’elles han estat, d’alguna manera, copiades, lleugerament retocades i llavors presentades com a pròpies per part d’altres partits. Com ja és ben sabut, bona part del nostre programa s’enfoca a la creació de l’Agència de Comerç i Turisme i tot el que aquesta implica: com més llocs de treball, més poder adquisitiu i, per tant, més activitat econòmica.

- Què t'esperes cap a la ciutat de Figueres i com hauria d'evolucionar?
La solució passa per asseure’s tots els responsables polítics, sense tenir presents els colors, i decidir quina és la ciutat que volem d’aquí a 20 anys. Un cop es tingui clara aquesta rellevant qüestió és quan es podran traçar les tan necessàries línies de treball. Sempre faig la comparació del tren. Per avançar, cal anar d’estació en estació. Si la millor manera d’arribar a l’altra estació és proposada per un partit que té en compte la tecnologia, doncs es viatja amb AVE. Si la millor proposta la té un partit ecologista, doncs es viatja amb un tren de fusta. La clau és viatjar tots per la mateixa via i voler arribar plegats al destí final, en aquest cas, la Figueres del futur. Ja ho vaig dir en el meu comiat: no hem de permetre que ningú digui que Figueres està morta. No està morta, únicament està mal gestionada. Boníssima localització, única ciutat que no és capital de província però que té AVE, tenim el museu Dalí amb 1,4 milions de visitants a l’any... El potencial hi és, el que cal és saber-lo gestionar, per tal que la gent hi faci negoci.