Anna M. Constanseu

Un any més, tenim l’honor de conversar amb Anna M. Constanseu, la creadora i comissària de la Ruta de l’Art de Castelló. L’obra per aquesta 12a edició, la qual se sortejarà, és la titulada “Port de la Selva”, realitzada per l’artista Josep Plaja.

- Com encares aquesta nova edició?
Ja us ho podeu imaginar: amb tota la il·lusió del món. Sempre he treballat amb i per a l’art i, com ja sabeu, enguany farà 12 anys que vaig traslladar la idea d’un mercat d’art a l’Ajuntament de Castelló. Els dies 11, 12 i 13 d’octubre tornarem a reunir, doncs, grans artistes, sobretot de Tarragona, del País Basc i de la Catalunya Nord, que exposaran les seves obres a dins dels edificis més emblemàtics del centre històric. A més, comptarem de nou amb els artistes de la galeria d’art El Claustre i amb estudiants de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, a través del conveni que tenim amb ells. Els vuit joves seleccionats estan molt contents de compartir el seu treball durant els tres dies de la Ruta.

- Quina novetat cal destacar per aquesta 12a edició?
En general, seguim amb tot allò ben consolidat dels darrers anys. Tanmateix, els companys de l’Agrobodega El Parral de Capmany aportaran una novetat interessant: a l’entrada del mercat es podran degustar els seus vins. Així que poder barrejar vins de la nostra terra amb art de primer nivell serà fantàstic. La inauguració oficial, amb passada de les autoritats fins a la Basílica, serà el dia 11 a les 16 hores.

- Què sustenta aquesta plena consolidació de la Ruta?
Cada any sembla que hem de fer menys publicitat de la Ruta, ja que la gent que ens visita o hi participa transmet bones sensacions arreu i, per tant, el boca a boca funciona molt bé. I que siguin, sobretot, artistes de renom els qui ho facin doncs encara et dona més privilegi. N’estic molt satisfeta del ressò que ha agafat l’esdeveniment i una de les raons és molt clara: el triangle que es forma entre l’espectador, l’obra i l’artista és únic. Saber d’on ha sortit aquella obra en qüestió i poder conèixer i parlar amb l’artista que l’ha realitzat és el tret distintiu de la nostra Ruta de l’Art.