Joaquim Morillo, l’alcalde

El diumenge 13 d'octubre, pujar a La Vajol és una més que recomanable opció, per totes les propostes culturals, musicals i gastronòmiques que es proposen.

Originàriament, la Fira Transfronterera de La Vajol se celebrava durant el mes d’agost, si bé en les darreres edicions s’ha programat dins del mes d’octubre, per tal de desconcentrar tota la sèrie d’actes emmarcats en l’època estival, així com per emfatitzar el bolet i la castanya, dos dels productes estrella del territori. Aquest 2019, deu anys després d’aquell 9 d’agost on va començar tot, l’esdeveniment tindrà lloc el segon diumenge d’octubre.

“De nou, l’objectiu és proposar activitats que girin entorn del territori, del paisatge, de la història, de la cultura, de la gastronomia i, evidentment, del poble de La Vajol”, afirma la Noemí Morales, d’Atelier Esdeveniments, des de l’organització. El tret de sortida de la fira serà a les 10 del matí i clourà a les 19 hores.

Tal com es pot percebre en el cartell, s’han programat conferències, exposicions, presentacions de llibres, actuacions musicals, i es podran degustar menús creats de manera exclusiva per a la Fira. Joaquim Morillo, l’alcalde, destaca com, un any més, els tres restaurants del poble seran molt visibles en aquest intens i destacat dia. Els establiments que oferiran els menús del Bolet i de la Castanya són l’Hostal Restaurant Casa Comaulis, el Restaurant Manrella i el Restaurant Ca La Conxita.

A part de la Fira, Morillo, quan és preguntat pels projectes que estan en marxa al municipi, afirma: “Aquest any hem tornat a fer un pas més en el nostre petit gran tresor que és la Mina d'en Negrin, amb la consolidació de l'edifici i les obertures d'aquest. A més, ja han començat les obres d'arranjament de l'entrada del municipi, unes obres que dignificaran aquest revolt d'accés amb una major amplitud i un entorn més acollidor. També tenim previst adreçar el parc infantil per als més menuts i finalitzar les obres de millora del magatzem municipal”.