Masquef ofereix a Lladó un pacte per deixar fora el PSC

A les portes de la sentència del judici per l’1-O, el grup municipal de Junts per Figueres s’ofereix per entrar al Govern, sense condicions, en el lloc del PSC.

Aquest mateix dimecres, el cap de llista de Junts, Jordi Masquef, ha ofert a l’alcaldessa d’ERC, Agnès Lladó, formar part del govern de l'Ajuntament de Figueres i substituir els quatre regidors del PSC, sense condicions ni canvis d’alcaldia, com a resposta política i institucional a la futura sentència de l'1-O. “Un marc excepcional requereix respostes excepcionals, per tal d’articular grans consensos amb aquelles institucions compromeses amb la democràcia, el dret a decidir i contra la repressió injustificada del bloc del 155”, afirmava Masquef. 

La idea, des de Junts per Figueres, és que cal un govern unitari per afrontar la decisió del suprem i la possible aplicació d’un nou 155 a qui el PSC podria donar-hi suport. El mateix portaveu de Junts ho expressava de la següent manera: “Pensem que un govern d’ERC, Junts per Figueres, Canviem Figueres i Guanyem Figueres implica una amplíssima majoria de 15 regidors, formant-se, així, un equip catalanista i sobiranista, i es trasllada a la ciutadania un consens polític i una unitat d’acció institucional que molts reclamem, i que sens dubte serà molt necessària en aquests propers dies, setmanes i mesos”.

Les reaccions, de moment, han estat escasses. D’una banda, ERC no ha fet declaracions públiques però fonts properes al Govern asseguren que l’alcaldessa ha titllat la proposta “d’ocurrent i poc seriosa”. D’altra banda, Guanyem Figueres, que han estat els primers a fer públiques les seves impressions, han definit la proposta com a “cínica i desafortunada”.