Joan Pascual

El passat diumenge dia 6, a Camallera, va celebrar-se la 22a Festa de la Gent Gran. En fa la seva valoració Joan Pascual, regidor, a banda de parlar-nos, també, del present i del futur del municipi.

- Com ens descrius l’actualitat municipal, sobretot la referent a les teves regidories?
Si bé cada regidor té atribuïdes unes àrees concretes, en un municipi com el nostre la feina dels regidors és bastant compartida. Tanmateix, si concretem alguna de les carteres, puc comentar, en primer lloc, que quant a Urbanisme ens trobem plenament immersos en el POUM. El projecte avança fermament; serà, sens dubte, l’oportunitat per col·locar-ho tot al seu lloc i per solucionar problemes històrics com el de la urbanització de La Lluena (pràcticament tot és sòl rústic, no edificable). La realitat és que hi ha un desgavell important, fruit de males gestions anteriors. En segon lloc, en referència al medi ambient i la neteja, aquesta hem mirat de potenciar-la, a través d’una empresa externa que mensualment dur a terme una neteja a fons. També remodelarem els parcs infantils, a Camallera i a Saus, ampliant també l’arbrat. Per últim, dins dels projectes a curt termini, cal dir que es realitzarà la millora del local social de Saus.

- Quina valoració fas de la Festa de la Gent Gran, el darrer acte destacat al poble?
Aquest passat diumenge dia 6 vam gaudir d’un dels dies més bonics i intensos de l’any. La diada, dedicada a la gent d’edat més avançada del poble, fa molts anys que es fa i així es continuarà fent. Té bona resposta any rere any, amb els jubilats convidats que reben un petit detall i gaudeixen d’una emotiva festa, també trobant a faltar els qui hem perdut recentment. D’alguna manera, la festa serveix per tornar a la gent gran tot el que ens ha donat.

- Com t’agradaria que evolucionés el municipi aquests 4 anys?
A grans trets, seguir amb les propostes explicades durant la campanya electoral i, com anem fent ja des de la darrera legislatura, seguir reduint el deute tan gran arrossegat d’altres equips de govern anteriors. El municipi seguirà millorant: amb la instal·lació d’enllumenat led, millores en el clavegueram... Pel que fa al POUM, confio que ja sigui també una realitat. En definitiva, es treballarà per reduir el deute però sense deixar en cap moment de banda les necessitats més presents del dia a dia.