Agustí Ayats

Parlem amb Agustí Ayats Dabau (15-9-1969), portaveu de SOM Empuriabrava i Castelló. Es declara enamorat del municipi, el qual sempre ha definit com una “combinació virtuosa d’història i modernitat”. Afirma que és còmode poder treballar en un partit municipalista “que no es deu ni a res ni a ningú”.

- Com et coneix la gent de Castelló i Empuriabrava?
Fa vint anys que tinc casa a Empuriabrava i des del principi que he participat en les activitats que s’hi organitzen. Em vaig endinsar en la vida d’Empuriabrava i Castelló sobretot després del naixement de les meves filles, escolaritzades al municipi, a l’Escola Bressol del Passeig de Les Oques, a l’Escola Joana d’Empúries i ara a l’Institut. Elles són, sens dubte, l’eix vertebrador de les nostres relacions personals. L’esport també hi ha ajudat. I que la meva família és propietària d’una de les nàutiques amb més solera del municipi.

- Per què vas decidir formar part del projecte SOM Empuriabrava i Castelló?
Per resumir-ho et diré que, igual que el meu malaurat amic Nicola Bruzzese, estic enamorat del meu municipi. És la combinació virtuosa d’història i modernitat. Amb ell (amb en Nick), ens vam conèixer a la sortida de l’escola, i allà va ser on em va anar explicant el projecte polític que tenia present. Hi posava tanta passió i ho tenia tan clar que no em vaig poder resistir a sumar-m’hi.

- Actualment encapçales el Grup Municipal de SOM Empuriabrava i Castelló. Com ho vius?
Amb moltes ganes i molta il·lusió. És molt gratificant treballar sense les absurdes tuteles d’un partit més gran, que no et deixi arribar als veïns tal com ets, sense filtres. I a la vegada amb un punt de tristesa, ja que cada dia recordo que si avui estic encapçalant aquest projecte, és perquè el meu amic, en Nicola Bruzzese, ens va deixar a principis d’estiu. Però em motiva moltíssim recordar que aquesta il·lusió me la va encomanar ell.

- Com valores aquests primers mesos, un cop les eleccions us donessin representació al Consistori?
Valoro molt positivament haver obtingut dos regidors, tasca que no era gens fàcil. Vam presentar el partit el 14 de febrer del 2019 i vam començar a promocionar-nos amb els vídeos de precampanya tot just dos mesos abans de les eleccions. I aquests dos regidors, l’Elena Iglesias i jo, compartim un gran orgull, el de representar gairebé 400 persones, que són les que ens van donar el seu vot. A ells i a totes les castellonines i castellonins els hi volem dir que ens tenen al seu servei.

- Quins eixos de treball marquen el full de ruta del partit?
El nostre és un partit municipalista, que no es deu ni a res ni a ningú que no siguin els interessos de la gent que viu i treballa a Empuriabrava i Castelló. Si ens vau poder seguir en campanya, sabreu que és un projecte ambiciós, però alhora possible, que persegueix uns objectius totalment compatibles: el progrés econòmic a través de la potenciació de motor econòmic del municipi, Empuriabrava, i de l’optimització dels recursos de nucli històric, per poder mantenir el progrés social. Una de les nostres prioritats és el benestar social, sense demagògia ni progressisme de pa sucat amb oli, sinó això: benestar social. Trepitgem i trepitjarem carrer, escoltem i escoltarem tothom i treballarem perquè se’ns escolti, proposant i sumant, sempre en positiu.

- Com t’agradaria veure el municipi d’aquí a quatre anys?
Més despert. Ara mateix tinc la sensació que es governa al ralentí i el poble ho pateix. Volem un municipi més ambiciós. El govern no té clar cap a on vol portar el municipi, en canvi nosaltres sí. SOM va néixer per treballar en positiu, crítiques les justes, col·laboració a tope!