Joaquim Morillo

Joaquim Morillo, alcalde de La Vajol, és el nou president del Consorci Salines Bassegoda, rellevant al navatenc Jaume Homs.

- Com valores el transcurs de la darrera edició de la Fira transfronterera del bolet i la castanya?
Ho faig de manera positiva, ja que aquest any ha sigut molt bo, a causa de la bona afluència de gent durant tot el dia, si bé podem destacar per exemple el migdia, estona que feia molt de goig en veure els carrers i places del poble plens de gom a gom. Volia dir, per tant, que s'ha fet una bona feina de comunicació i la gent ha respost molt bé.

- Amb quin públic vau comptar i com va col·laborar el municipi?
El públic que ha vingut per a gaudir de la fira ha sigut molt divers, gràcies a la gran programació que teníem, amb propostes tant per a grans com per a petits: concerts, animació infantil, presentació de llibres, cercaviles... L'èxit d'una fira sempre implica tenir una bona agenda d'activitats. El municipi ha pogut comptar amb la col·laboració dels 3 restaurants que hi ha al municipi, que han fet menús dedicats al bolet i la castanya. També amb la implicació de l'associació La Camèlia, amb l’espai social i la seva parada, a càrrec dels mateixos veïns.

-Parla'ns del teu nou càrrec, com a president del Consorci Salines Bassegoda. Com ha sorgit l'oportunitat?
Aquest càrrec és una etapa nova dins de la meva dedicació com alcalde de la Vajol. Crec que serà una oportunitat per poder aprendre molt en temes de protecció, restauració i millora del patrimoni natural i cultural de Salines Bassegoda. Després de 12 anys al capdavant, en Jaume Homs, alcalde de Navata, va decidir renovar el càrrec i vaig entomar amb moltes ganes aquesta proposta. Homs deixa el llistó ben alt, així que treballarem de valent per aconseguir un desenvolupament local que millori les condicions de vida de tota la població vinculada a Salines Bassegoda, desenvolupament basat en l'aprofitament sostenible dels seus recursos.

- Quins són, a grans trets, els objectius que et marques dintre del Consorci?
Si bé fa poc que he estat nomenat, aviat farem una visita a tots i cadascun dels 17 municipis que conformen el consorci. L’objectiu principal: poder copsar quines són les seves inquietuds, per tal d’intentar donar resposta a totes elles i treballar conjuntament un pla estratègic per als propers 4 anys, el qual englobi la preservació i la revalorització del patrimoni paisatgístic, cultural i mediambiental del territori.

- En clau municipal i com alcalde, cap a on ha d'evolucionar La Vajol?
El municipi de la Vajol és el més petit de l'Alt Empordà, sense aglomeracions i sense pràcticament contaminació, factors que hem d'aprofitar dia rere dia per revalorar i fer del municipi encara més atractiu. Per exemple, ha de convidar a venir-hi a viure o a treballar, en un entorn paisatgísticament i natural molt important. Així, des de l'ajuntament treballem i així ho seguirem fent perquè els nostres veïns tinguin uns serveis cada vegada més i més dignes.