Dolors Sirvent

El dia 17, a Cabanes, una nova edició de la sempre rellevant Festa de la Vellesa, amb actes ja celebrats els dies previs, “d’acord amb les inquietuds d’aquest col·lectiu”, explica la Dolors Sirvent, encarregada de la regidoria de la Gent Gran.

- Enguany, la 27a edició. Què significa per al poble aquesta festivitat?
Qualsevol proposta festiva és una oportunitat de trobada per la comunitat i sempre és benvinguda. I encara més quan l'activitat principal és un dinar de germanor on els majors de 65 anys són convidats!

- I per a tu i per a l'equip, quina és la vostra impressió?
Es tracta d’una festivitat totalment consolidada, no només a Cabanes sinó arreu del territori. És imprescindible, almenys durant un dia a l'any, homenatjar a través d’un acte a tots aquells veïns i veïnes que han cobert la part activa de la seva vida i són, per tant, els qui han portat el municipi d'una manera o una altra a on és actualment.

- A Cabanes, la Festa de la Vellesa no es concentra només en un dia, com a molts altres pobles, sinó que hi ha diferents actes previs al diumenge. Quin és el motiu?
La gent gran del nostre poble és notablement dinàmica i molt participativa en xerrades i activitats, i és per aquest motiu que ajustem una graella d'activitats a les seves inquietuds. Així, hem programat altres activitats durant tota la setmana, com ja s’ha donat a conèixer fa dies amb el cartell, amb la xerrada de les farmacèutiques, la lectura de contes per part de les àvies a la mainada de l'escola i una obra de teatre.

- En definitiva, què esperes per al diumenge 17, diada dedicada a aquest col·lectiu de persones?
Esperem que ens acompanyi el temps per tal de dur a terme amb total normalitat l'habitual arrossada popular i la foto de grup, que la graella d'activitats programades agradi i, finalment i el més important, que tothom hi pugui participar.