El Pessebre Vivent de Llers compleix 25 anys

“Els trets de tota la vida i la cura de tots els detalls són dues de les premisses bàsiques”, explica Quim Giralt, des de l’organització. Més de 40 escenes conformaran aquesta nova edició, amb 5 dies programats.

- Com estan anant els preparatius per aquesta nova edició?
Un any més, tot plegat s’engega a través d’un grup reduït com som la gent de l’Associació Brullersenca. Inicialment, duem a terme la comprovació del material d’anys anteriors, veure el seu desgast per saber què cal arranjar o comprar nou. Posterior a això, preparem el més essencial de tot: les llums. És evident que, amb els dies curts del mes de desembre, sense llum no podríem començar a treballar exteriors. Finalment, ja comencem a netejar les que posteriorment seran escenes del Pessebre i durant cada dissabte i diumenge (torns de matí i tarda) preparem tota la resta. 

- Qui hi participa?
Quan es va acostant el pessebre, pràcticament tot el poble s’hi bolca, per a la preparació i llavors per a actuar-hi. És una gran satisfacció veure la feina desinteressada de tothom. Es forma una gran comunió entre tots i aquests dies de Nadal es gaudeixen molt. Fem família i poble, quelcom molt agraït i gens fàcil d’aconseguir avui en dia arreu!

- Què caracteritza el Pessebre de Llers?
Doncs diverses coses el fan molt recomanable. En primer lloc, podem destacar que és gratis, tot i ser un pessebre molt complet, treballat i amb trets de tota la vida. En segon lloc, haig de dir i corroborar que cuidem al màxim tots els detalls. Hi ha pessebres, per exemple, que obliden caracteritzar inclús el calçat; a Llers, no es veuen vambes blanques d’esport en la vestimenta. La premissa és ser, any rere any, un pessebre molt, molt real, tenint en compte els detalls, incloent-hi molts animals, els romans al capdavant que acompanyen a fer la ruta… Finalment, i perquè no dir-ho, tots els visitants, al final de cada passada, són felicitats pel Nadal i poden tastar galetes, garnatxa…