Maria Corbairan

Maria Corbairan, des del capdavant del consistori de Vila-sacra, ens fa una extensa valoració del programa nadalenc al municipi i ens explica com encara el 2020.

- Què destaques del Pessebre Vivent que es proposa a Vila-sacra?
En primer lloc, que se celebra en un entorn d’allò més bonic: a tocar de la nostra església romànica i del Palau de l’Abat. L’entrada, de nou, serà gratuïta, amb un recorregut que, en línies generals, es manté, si bé aquesta vuitena edició, com no pot ser d’una altra manera, s’amplia i millora darreres edicions. L’entrada serà una gran portalada de muralla romana i s’ha preparat un àudio per tal que la gent conegui la història i s’entrevegin les possibles escenes que es trobaran.

- La programació per a dos dies: principal novetat?
En efecte. Enguany hi haurà Pessebre dos dies, el 28 i 29 de desembre. Serà una mena de prova, la qual confio que anirà molt bé! És ben conegut que els muntatges del Pessebre són llargs i complexos, així que val la pena mantenir-los, com a mínim, dos dies. M’han comentat que, de nou, el nombre de figurants rondarà la centena. Al final de cada passada, com que el Pessebre Vivent de Vila-sacra forma part de l’Associació de Pessebristes de Catalunya, es repartirà el famós caldo Aneto, a banda de piscolabis extra. Sens dubte, cal posar molt d’èmfasi en la gran feina de l’Associació Juvenil Cultural i de Lleure de Vila-sacra, l’Associació de Dones i de tota la resta de veïns i veïnes que s’hi impliquen de valent.

- A banda del Pessebre, les Quines de Vila-sacra, un altre plat fort...
Sí, any rere any comptem amb la visita de molts amants de les quines i aquests dies no serà diferent. Enguany es presenten canvis, tal com deia amb el Pessebre, per fer-les encara millors. Totes les associacions, excepte el futbol, participen en les quines. Si n’he de destacar una, mencionaria, per exemple, la del dia 26, que serà de caràcter benèfic: els beneficis es destinaran a l’Associació Ona, la qual pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i el seu entorn familiar.

- I ja per acabar, com encara el municipi el 2020?
Comptem ja amb uns pressupostos aprovats i, com no pot ser d’una altra manera, vetllarem perquè el poble segueixi prosperant. I això només serà possible si continuem atenent i resolent els problemes diaris que vagin sorgint. A més, com a projectes més marcats, volem fer realitat un parc infantil nou i arreglar la plaça i l’entorn del Palau de l’Abat. També pretenem millorar els aparcaments, buscant més ordre i tenir-ho tot plegat més reconduït. I, en definitiva, per al 2020, a part de salut, demano la tranquil·litat, la pau i la serenor que ens manquen aquests darrers temps a Catalunya.