Del dia 22 fins a Reis, els actes nadalencs no s’aturen a Avinyonet de Puigventós

Parlem amb Juli Quesada, regidor-delegat de festes d’Avinyonet de Puigventós, per descobrir els plans per a aquests dies al municipi i per saber que el 2020 també serà potent, quant a esdeveniments

El regidor ens llista i ens explica algunes de les activitats més tradicionals i imperdibles per a aquests dies nadalencs. En primer lloc, el dia 22 se celebrarà el Mercat de Nadal, d’11 a 18 hores. Els principals encarregats de l’esdeveniment són els pares de l’Escola Gonçal Comellas, amb la intenció de recaptar diners per als alumnes de 6è. A les 16 hores es farà cagar el tió i abans, durant l’hora del vermut, Merkado Negro oferirà les seves versions flamenques i de fusió. Hi haurà altres activitats sorpresa i servei de food trucks.

Quesada també posa èmfasi en la Missa del Gall del dia 24, ja que any rere any es crea molta comunió entre els veïns i les veïnes, que un cop acabada la missa, comparteixen galetes i beguda i es desitgen un molt bon Nadal. Dos dies després, per Sant Esteve, com no pot ser d’una altra manera, l’històric Aplec de Santa Eugènia, amb cantada a l’església i ballada de sardanes a l’esplanada del davant.

Quant a Reis, el dia 29 de desembre, els més menuts podran deixar la seva carta en l’espai que es prepararà per a l’ocasió, als Jardins de la Biblioteca. “Un moment màgic en un lloc d’allò més acollidor”, explica Juli. Finalment, pel que fa a la cavalcada, el regidor destaca la bona feina que fa la gent de l’Associació de Reis, amb una ruta que passarà pel nucli antic, bàsicament pels carrers Llers i Simó Llauneta.

A banda de tots els actes mencionats, l’Espai Jove estarà actiu aquests dies, així com altres activitats i tallers que s’aniran proposant per fer d’uns dies nadalencs ben vius i memorables. Pel que fa al 2020, Quesada explica que els concursos fets l’any 2018 tornaran a ser una realitat aquest 2020. Un any també destacat, ja que la Fira Follet sumarà la seva 10a edició, “per tant, tocarà fer alguna cosa una mica més grossa que de normal”. El Vendaval seguirà ben marcat al calendari, l’estiu als Jardins de la Biblioteca serà intens, amb concerts i activitats, i per Pasqua, entre altres dates, hi ha projectes i plans espectaculars en cartera.

Bones festes des d’Avinyonet de Puigventós i els millors desitjos per a un 2020 potent i ple d’èxits i de salut!