Miquel Gotanegra, President de Shopping Roses

Davant de les properes festes nadalenques parlem amb Miquel Gotanegra, President de Shopping Roses.

Quines activitats tenen previstes fer a Roses de cara a les festes nadalenques?
D’una banda, pel que fa als aparadors de Nadal, aquest any donem un cop de mà a l’hora de decorar els aparadors de Nadal dels nostres associats amb la col·laboració dels nois i noies del Cicle Formatiu d’Activitats Comercials del Centre Escolar Empordà. Aquests nois i noies, que s’estan formant en el món del comerç, decoraran els aparadors de Nadal dels nostres associats. D’altra banda dins la campanya de Nadal, aquest any apostem per una campanya de sensibilització. L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar a la gent de la importància de comprar al comerç local amb el lema “Jo compro a Roses, i tu?”. Durant tot el mes de desembre els comerciants obsequiaran als seus clients amb una bossa de tela natural amb el lema “Jo compro a Roses, i tu?”, l’objectiu d’aquestes bosses és donar visibilitat a la campanya, promocionar el comerç local, incentivar les compres i contribuir en limitar el consum de bosses de plàstic.

Expliqui’ns un mica que és el Mercat de Nadal?
El mercat de Nadal tindrà lloc el dissabte 14 de desembre a la plaça de l’Església de Roses amb una gran varietat de parades de temàtica nadalenca. Aquest mercat tindrà una durada d’un dia en horari d’11 h a 20 h. Per tercer any consecutiu apostem per un mercat familiar i solidari, d’una banda s’està treballant per organitzar activitats durant tota la jornada, tals com tallers infantils, cantada de coral ... i d’altra banda volem donar cabuda a les escoles i associacions benèfiques de Roses perquè també hi puguin participar i recaptar fons pels seus objectius.

Quan es va crear ACOR?
L’associació de Comerciants de Roses, ara “Shopping Roses” es va crear l’any 200.

Quants associats són actualment a Shopping Roses?
Actualment comptem amb 72 associats de diferents sectors

Quines altres accions es realitzen durant l’any?
Durant l’any realitzem diverses accions per promocionar el comerç local, col·laborem amb l’Ajuntament de Roses en la Fira de la Rosa; organitzem les catifes de Corpus Christi i preparem el mercat d’estiu el mes de juny a l’entrada de Roses, així com també preparem accions de promoció tals com els mapes informatius, la guia shopping, els informadors de carrer, el punt d’informació a l’entrada de Port Esportiu i gestionem tiquets d’aparcament gratuït. Tanmateix també tenim urs d’organitzar la botiga al carrer i fem promo- cions de màrqueting digital.

Tenen algun projecte a la vista? Quin?
El nostre projecte pel 2020 són les taules Sectorials, serà el nou sistema de treball de la nostra associació i d’Estació Nàuti- ca Roses Cap de Creus. Junts aconseguirem enfortir l’impuls de teixit associatiu i crear nous vincles i sinergies empresarials a Roses. Aquest nou plantejament no hauria estat possible sense les xe- rrades dutes a terme i la participació ciutadana, uns mesos enrere, sobre la revolució turística.

Quina col·laboració hi ha amb l’Ajuntament o altres entitats?
Cal destacar que treballem paral·lelament amb l’Associació Estació Nàutica Roses Cap de Creus, amb l’ajuntament col·laborant en diver- ses accions per promoció local del comerç, a més a més intentem fer partícips a les entitats benèfiques de Roses i les escoles en les nostres fires i campanyes.