Xavier Amiel Bosch

Xavier Amiel Bosch (Canviem Figueres) ens parla d’un quadripartit molt consolidat, a punt per seguir creixent durant el 2020.

- Com valores aquest mig any al govern?
Des del punt de vist de l’equip, no hi ha dubte que funcionem bé, amb un quadripartit cada vegada més consolidat. Els tres primers mesos van ser d’adaptació: conèixer les regidories, el funcionament de l’administració pública, l’organigrama i la gent del seu voltant. Al darrer trimestre, sobretot amb la presentació del PAM (Pla d’Acció Municipal), hem demostrat, tot i les diferències de cada força política, la visió harmoniosa que tenim com equip, amb unes línies de treball molt clares, així com uns objectius tant per a curt, mitjà i llarg termini. De manera més personal, i en clau més urbanística, treballo de manera molt còmoda i sentint-me en tot moment molt ben cohesionat.

- Parla’ns, una mica, de l’ambient prenadalenc a la ciutat i les novetats que vindran per aquestes festes:
D’aquests darrers dies, em quedo amb la tarda-vespre de l’encesa de llums. No només ho dic jo, sinó que la impressió general va ser de quelcom impactant. El mapping va ser sorprenent, per com estava fet i per la seva bona ubicació, a la façana de la Casa Empordà. Sens dubte, espectacular! L’únic “però”: no poder-lo fer públic més dies. En temes de pressupost i en temes organitzatius, aquesta vegada, no era factible. Però bé, ha estat la primera aposta, la qual esperem que tingui continuïtat i vagi a més en els anys vinents. L’equip de govern també té la intenció de renovar la il·luminació nadalenca quan hi hagi partida; és la voluntat i es tindrà en compte, doncs, als pressupostos.

- La Rambla passa a tenir més protagonisme, amb la finalització de la Cavalcada i alguns canvis?
El Mercat de Nadal cada any té més casetes, així que la consolidació és bona. La nova ubicació de l’arbre també tindrà els seus aspectes positius, en la sempre tan viva part baixa de la Rambla. Quant a la Cavalcada, s’ha cregut que finalitzar-la a la Rambla tindrà molta més visibilitat i, en definitiva, més accés i més seguretat, que en el saturat carrer Girona. Tot i això, res és discrecional, enguany serà una prova que, si no funciona, no hi haurà problema en tornar a les tradicions. Deixant de banda la Rambla, també m’agradaria parlar dels barris, ja que ens hem de marcar el repte de fer-los més partícips i tenir la seva decoració de Nadal. Com ja he dit abans amb el mapping, intentem estendre’ns més: per exemple, l’esfera a la plaça Escorxador fa molt goig i sempre hi ha gent fotografiant-se. Això, d’alguna manera, fa que la sinergia Rambla-Caamaño-Monturiol-plaça Palmera sigui una realitat.  

- I, per últim, com encara la ciutat aquest 2020 que ja tenim a tocar?
Sens dubte, amb la premissa d’aprovar com més aviat millor els pressupostos, com a eina més important per a poder treballar. Els contratemps ens han trastocat els plans que teníem previstos. Però hi estem treballant de valent, amb els esforços concentrats per tal de presentar els números durant el gener. A banda d’aquest tema, en clau Urbanisme, confio poder comptar ben aviat amb la nova figura de Director d’Urbanisme, plaça que sortirà pròximament en concurs, amb les bases ja aprovades. Amb ell, el POUM i altres temes que la ciutat té encallats han de prendre el seu impuls, per tal que Figueres faci el pas endavant que tant necessita en temes urbanístics.