Núria Escarpanter

Parlem amb Núria Escarpanter, sobre novetats i tradicions per aquest Nadal a Llançà, que va arrancar el dia 5 de desembre amb l’encesa de llums i la històrica Mostra de Pessebres.

- Valora’ns l’ambient nadalenc al municipi:
És un ambient que em trasllada a la meva infantesa, uns anys de molta felicitat. Així que són uns dies que m’inspiren germanor, amor, reunió amb gent propera, il·lusions... Sempre hem estat una vila amb molta sensibilitat vers el Nadal, cosa que em satisfà molt, així que totes les activitats programades tenen el seu què.

- Quins actes destacaries per a aquests dies?
A tall d’exemple, destacaria algunes de les novetats: enguany, hi haurà la recerca dels tions, on tots els infants podran cercar el seu tió que proporcionarà regals el dia 24; i també la gent que es passegi pels carrers més cèntrics gaudirà d’un fil musical, per interioritzar encara més aquest esperit nadalenc. A banda d’aquestes novetats, altres tradicions imprescindibles: es farà cagar el tió (amb alguna sorpresa nova) a la Plaça Major, hi haurà la 27a mostra de pessebres (quelcom que atrau molt, gràcies als amics de la parròquia), i no faltaran destacats concerts de Nadal, com el del conegut llançanenc Fredrick Strand. Repeteixo que Llançà té un esperit nadalenc molt desenvolupat i ben arrelat, i això és sobretot gràcies a les iniciatives de les associacions i entitats que ho fan possible. Les quines i els pastorets dels alumnes de 1r d’ESO són, per exemple, altres esdeveniments imperdibles!

- Quins són els teus desitjos per Llançà de cara al 2020?
Personalment, sempre demano, com és evident, salut per a tothom. Només amb aquest ingredient podem aconseguir tot allò que ens proposem. Espero que tothom pugui gaudir de les persones més estimades, familiars, veïns i amics; tenint clar que són el valor més gran que podem tenir i només d’aquesta manera podem fer de la societat una societat millor. Vull traslladar, doncs, molta sort, especialment als llançanencs, felicitat i sobretot que els desitjos de cadascú puguin fer-se realitat. Feliç 2020!