Francesc Pujulà és el responsable de Redexis a Catalunya

Francesc Pujulà és el responsable de Redexis a Catalunya, empresa potent de gas ben consolidada en el podi estatal. Pujulà ens menciona noves formes d’energia, davant la urgència que reclama el canvi climàtic.

- Si algú encara no us coneix, com definiries Redexis?
Ens dediquem a la distribució de gas, tant el natural com el propà. I actualment ens estem obrint a altres tipus d’energies, com la fotovoltaica, per exemple. Tot i que la central de Redexis es troba a Madrid, a l’Empordà hi som des de fa molts, molts anys. Venim del que abans s’anomenava Gas Figueres, amb inicis l’any 1856. A banda de Madrid, a Saragossa també comptem amb una de les centrals més importants.

- Quina és la vostra feina i a on actueu, dins el territori català?
A Catalunya, actuem sobretot a l’Empordà. Som dues persones a Figueres i voltants, i treballem per altres empreses; nosaltres dirigim i supervisem i treballem per altres companyies que actuen, que fan el treball físic. Estem molt contents de treballar a la zona i satisfets que la zona ens tingui a nosaltres, ja que podem ben afirmar que ens movem entre les tres empreses de gas més potents de tot Espanya, sent Gas Natural la primera. A la comarca, els llocs principals on distribuïm gas natural, a banda de Figueres, són Navata, Vilafant i Santa Llogaia. El gas propà el tenim més distribuït. En total, en l’àmbit comarcal, comptem amb 17.000 clients, una quantitat, sens dubte, molt potent. Actuem en el 60-70% d’habitatges en els pobles que som presents. En l’àmbit nacional, comptem amb uns 600.000 clients.

- Com és possible aconseguir arribar en aquest “top 3”?
Tot i els canvis de noms i propietaris, comptem amb un llarg bagatge al darrere. Fa molts anys que treballem de forma seriosa i la nostra premissa és ser propers, transmetent en tot moment un servei de confiança, que sempre és molt agraït. Cal recordar que som empresa distribuïdora, no comercialitzadora (que hi ha moltes companyies). El gas el distribuïm nosaltres, i portem el manteniment de tots els seus conductes. Ens en cuidem que el gas arribi a tothom, tot i que nosaltres no som qui posem ni modifiquem les condicions contractuals.

- Cap a on ha de tirar una empresa de gas, davant la urgència del canvi climàtic?
Estem en ple estudi de noves formes d’energia, com el biogàs, el qual pot provenir d’abocadors o de granges, a través del conegut gas metà. És a dir, l’objectiu, en un futur, ha de ser el d’aprofitar gasos i tenir únicament energies renovables. Comptem amb un departament d’investigació que estudia l’ús de l’hidrogen, per arribar a ser totalment ecològics. A més, com deia més amunt, també estem treballant amb energia fotovoltaica. Com ja és ben sabut, tot el tema de canvi climàtic s’ha de tenir ben present, estar a l’última i cuidar de tot el que ens envolta. És el futur de tots nosaltres i de les futures generacions. Hi hem de pensar i actuar, i nosaltres n’estem ben conscienciats, per tal d’arribar a gasos que només puguin definir-se com ecològics, reciclats i renovables.