Sònia Sarola

Com és tradició, una de les festes més potents del calendari llançanenc es troba ja a mig gener, en honor a Sant Vicenç. En parlem amb la Sònia Sarola, regidora encarregada de Cultura i Associacions, entre altres vessants.

- Com a llançanenca, què desitges o esperes de cada veí aquest 2020?
Sempre és important marcar nous objectius i noves fites un cop canviem d’any. A nivell municipal, volem continuar potenciant Llançà com un municipi plenament actiu i amb propostes per a tots els gustos i totes les edats. Com sempre, per fer-ho possible hem de comptar amb les entitats municipals, que són un pilar i un dels motors imprescindibles del dinamisme del nostre municipi. Dels veïns, espero que, com han anat fent sempre, s’impliquin en les activitats, que hi participin i que en gaudeixin, sense oblidar mai d’exposar les seves demandes i suggeriments, ja que entre tots sumem i la voluntat és que tinguem un municipi al gust de tothom.

- Què representa la festa major d’aquest mes i què en destacaries?
La Festa Major de Sant Vicenç té una significació especial per a totes les llançanenques i els llançanencs. És la festa patronal, i com a tal s’entrelliguen el caràcter festiu amb la solemnitat dels actes que s’hi desenvolupen. És, conjuntament amb la Festa de la Verge del Carme, la nostra Festa Gran, i des del consistori es treballa amb molta il·lusió per tal d’oferir un programa atractiu on tothom hi pugui trobar el seu espai.

Possiblement, els dos actes més emblemàtics d’aquesta festa són l’elecció de la Pubilla i l’Hereu, on som dels pocs municipis de la nostra zona amb aquesta tradició tan nostrada, i d’altra banda, l’acte més institucional, que és la Festa de les Llances, un homenatge als veïns i veïnes llançanencs que han destacat per algun motiu durant l’any.

- Quant a les teves carteres, què ha de continuar o què ha de donar llum aquest 2020?
Enguany, volem seguir apostant per una oferta cultural per a tots els públics i de qualitat. Així mateix estarem oberts a noves propostes culturals, i continuarem donant suport i estant al costat de les entitats municipals. Llançà és un municipi molt dinàmic i continuarem treballant en aquest aspecte.

Pel que fa a l’Àrea de Benestar, la nostra màxima preocupació són les persones i la seva qualitat de vida. S’han engegat ja projectes com la Residència amb un Centre de Dia, que serà una obra molt important i que atendrà a les demandes de les llançanenques i els llançanencs. Però també continuarem estant al costat de les persones que més ho necessitin, per tal de pal·liar les seves necessitats i acompanyar-los en tot el que sigui necessari.