Maria Corbairan

Per a Maria Corbairan, alcaldessa de Vila-sacra, crear una comissió de festes és indispensable. Pròximament, celebraran la Festa Major d’Hivern i la Fira de la Ceba.

- Com encares el nou any, des del capdavant del consistori?
Amb moltes ganes i il·lusió per tirar endavant el nostre programa. Ara, l’experiència d’aquests sis mesos a l’alcaldia servirà de coixí, el qual ens ajudarà a prendre encara més consciència del poble.

- Com ha d’evolucionar o què ha de consolidar-se al municipi?
En les nostres propostes, vam subratllar el tema dels valors. Vetllar pel bé comú és la nostra premissa; així ho intentem fer i crec que cada vegada aconseguim treballar més en aquesta línia. A l’hora de fer el programa, em preocupava la cohesió social. Ara, en aquest sentit, i després de valorar tots els actes nadalencs (quines, pessebre, Reis...), la valoració és absolutament positiva. La gent ha participat i s’ha esforçat molt. Però no ens conformem; la fita d’enguany és crear una comissió de festes, formada per membres de les associacions. He dit moltes vegades que amb l’oci és quan es pot fer una mica més de poble. Passar-s’ho bé i gaudir. Treballarem per fer realitat aquesta comissió, atès que penso que fa molta falta al municipi.

- Algun projecte que vulguis destacar per aquest any a Vila-sacra:
Possiblement, la primera actuació grossa d’enguany serà la del dispensari municipal, ara amb moltes mancances i problemes. És una proposta ja pressupostada i aprovada. També incidirem en el tema del Manol, un dels recs més importants que té el poble. Necessitem un puntet més de tranquil·litat durant tempestes com les viscudes aquests dies. Cal estar ben preparats per si en vénen més, cosa probable amb l’actual canvi climàtic. També tenim una partida per a la poda d’arbrat, acció que fa molta falta per polir i embellir el municipi. D’igual importància serà el reciclatge i tot el tema dels residus; buscarem conscienciació per part de tots els nostres veïns i veïnes. I pel que fa a la resta, seguirem atents al dia a dia, que no és poc, i si cal ens arremangarem i tirarem endavant actuacions imprevistes que el poble reclami.

- Al febrer i març, dos esdeveniments importants:
En efecte. En primer lloc, la Festa d’Hivern, en honor a Sant Blai, els dies 8 i 9 de febrer. I unes setmanes després, la Fira de la Ceba, el primer dia de març. En ambdós casos, com es veu en els programes, hem incrementat la programació respecte a altres anys. Amb tot, busquem la participació des de qualsevol àmbit possible.