Sílvia Barris

Parlem amb Sílvia Barris, membre de l’equip de govern llançanenc. Ens comparteix els seus desitjos de cara al nou any, la Festa Major a punt de celebrar i l’estat actual de les seves regidories.

- Com a llançanenca, què desitges o esperes de cada veí aquest 2020?
Salut i benestar per a tots nosaltres és molt important i, tot i que és el típic tòpic que tots demanem, hi afegiria que retornessin els valors per les petites coses que ens poden fer feliços. Que veiem la vida amb el color de l’esperança, que la vida passa molt de pressa i començar aquest 2020 pot ser un bon moment per replantejar-nos com el volem viure. Demanaria menys actes violents, més civisme, educació i més respecte per tot el que intentem fer. No posar tants bastons a les rodes i sumar, que siguin participatius i ens ajudin a mantenir net i, en el possible, embellir el nostre poble millorant les façanes, balcons, cuidant el nostre entorn, no embrutint ni cometent delictes ecològics com els que malauradament patim, ja que al final els actes d’uns ens repercuteixen a tots. Només així aconseguirem que les noves generacions tinguin un referent positiu.

- Ja en clau més consistorial, què representa la Festa Major d’aquest mes i quins actes en destacaries?
La Festa Major pot molt ben ser un punt de trobada per participar en les diferents activitats que s’ha preparat, tot pensant perquè tots la gaudim, des dels més petits fins als més grans. Tot i que s’ha treballat per arribar a tot el públic, no podem oblidar que un dels moments més importants és la Festa de l’entrega de les Llances.

Començarem el divendres 17 de gener i fins al dimecres 22. Hi trobarem de tot, concurs de cuina, Matinal de Tir al Plat, acte de lliurament Beques Coll-Alcocer, benvinguda i acte per escollir als nous representants del Pubillatge, ball de Festa Major, cercavila, espectacles i jocs infantils, inflables, futbol, bàsquet, sardanes, botifarrada popular, nit de concerts i música a l’envelat, dj., correfocs i, per acabar, Missa Solemne de Sant Vicenç i, com comentava, la Festa de les Llances.

- Parla’ns una mica de les teves regidories: eixos i projectes a treballar durant aquest 2020:
Tot i que sempre depenem dels pressupostos i voldríem fer més del que ens està permès, aquest any (i els següents) el nostre full de ruta és clar: seguir millorant i reparant coses fins a aconseguir un municipi com ens mereixem. Actuacions que van des de les que duen a terme el personal de les nostres brigades fins a les grans inversions. Tenim molta feina a fer i, a grans trets, invertirem cap al manteniment i neteja dels elements i del mobiliari urbà, millora dels carrers, zones verdes, regs, camí de ronda...

Aquest 2020 començarem per l’adequació del ferm i la il·luminació del tram del camí de ronda des de St. Carles fins a Grifeu, així com la reposició d’enllumenat a diferents carrers del cas antic i urbanitzacions, l’adequació dels jardins de la Casa Marly, la reparació de voreres malmeses pels arbres del carrer Castellar (per trams) i finalment també podrem tirar endavant un projecte que treballem des de fa temps, juntament amb Llançà Solidari, els anomenats horts urbans.

Intentarem una primera actuació de millora a la zona d’accés al bosc de la plaça Catalunya i una primera fase del projecte de portada d’aigua regenerada per un millor aprofitament d’un recurs cada cop més escàs. També la franja forestal i el seu manteniment: no li donem la importància que hauria de tenir i és la nostra principal prevenció contra incendis.

Aquest any també durem a terme una prova pilot amb aus rapinyaires, per intentar reduir al màxim les plagues que patim d’estornells, coloms, entre altres, que ens embruten el poble i representen un sobre cost important a l’hora de mantenir nets els carrers, places i jardins. I per últim, però igual d’important, amb Salut seguirem amb els projectes de Taller de Memòria en el Casal del Port, el Taller d’estimulació Cognitiva, que duem a terme en el mateix CAP de Llançà, i el Taller de Dol, ja que tots ells tenen molt bona acceptació i es van consolidant.