Fira del Bacallà de Mollet de Peralada

A punt la desena edició, que se celebra paral·lelament amb la Fira del Vailet per tercera vegada consecutiva, amb jocs tradicionals i atraccions infantils. En parlem amb la Dolors, persona que encapçala la Comissió. La Fira també oferirà activitats corresponents al Dia Internacional de les Dones (8-M).

- Què representa l’esdeveniment pel municipi?
Amb la fira es dinamitza el poble: es provoca que la gent hi participi per tal de dur a terme la millor de les organitzacions possibles, cosa que és molt d’agrair. Amb la Fira del Bacallà es dona a conèixer el poble, englobant a tot tipus de públic, els més adults amb les paradetes dels firaires i la mainada amb les seves activitats. El personal organitzador anirà amb la vestimenta de peixater i els espais estaran decorats amb el protagonista principal: el bacallà. Al migdia, se servirà, com és típic, un menú d’arròs amb bacallà.

- Quines activitats t’agradaria destacar pel dia en qüestió?
A banda de les bones paradetes, tot el que gira al voltant d’elles. Per exemple, la participació dels nens i nenes que mostraran els dots apresos en les activitats extraescolars de l’escola. Hi haurà taekwondo, patinatge, coral, esbart dansaire... A més, les noies del Narcís Monturiol de Figueres, estudiants del cicle d’estètica, oferiran un més que interessant taller de maquillatge. Per a la gent més gran, al final del dia, a les 18.30 hi ha programat un bon concert.

- Quina novetat en destacaries?
En primer lloc, el 3x3 de bàsquet durant tot el matí, amb jugadors majoritàriament del Club Bàsquet Peralada i també de l’Adepaf, lluint la vinculació firmada aquesta temporada. En segon lloc, durant tot el dia es duran a terme activitats referents al Dia Internacional de les Dones: lectura d’un manifest, photocall preparat per a l’ocasió, un mural on tothom podrà escriure les seves idees... A més, en qualsevol activitat, tots els joves s’emportaran a casa una medalla amb el logotip de la fira, i es durà a terme un concurs d’Instagram, amb un lot de vins per a la persona guanyadora.

Mollet Fira Bacalla 001