Amb ganes de créixer, la Passió de Vila-sacra agafa renom

Inclosa recentment en la Federació de Passions de Catalunya, enguany comptarà amb doble representació: els dies 5 i 13 d’abril, dues dates molt assenyalades

“Les passions són obres emblemàtiques amb més de 500 anys d’història, les quals escenifiquen els darrers dies de Jesús, específicament els darrers moments de la seva vida a la terra: la seva passió, la seva mort i, finalment, la seva resurrecció”, explica de manera precisa, per tal de contextualitzar l’esdeveniment, l’alcaldessa Maria Corbairan.

A Vila-sacra es van començar a representar l’any 2013, a través de l’Evangeli segons Sant Lluc. L’esdeveniment està dirigit per Jaume Amorós i els membres de l’Associació Cultural i de Lleure de Vila-sacra són els encarregats de vetllar per tenir l’escenificació cuidada al 100%. Enguany, la novetat més important és que es representarà dos dies: el diumenge de Rams, que cau en 5 d’abril, i el dilluns de Pasqua, dia 13 d’abril. Com sempre, l’entrada serà gratuïta.

Aquest 2020, a més, el municipi presumeix d’haver estat inclòs en el llistat de membres de la Federació de Passions de Catalunya. “Aparèixer en aquesta documentació, al costat de cèlebres ciutats pioneres en passions com Esparreguera o Olesa, entre altres, és una gran satisfacció. A més, en aquests moments som l’única Passió de la província de Girona que en forma part”, valora satisfeta Corbairan.

El proppassat dissabte 22 de febrer, els responsables de les deu principals representacions teatrals de la Passió de Jesús de Catalunya van ser presents al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya, per donar a conèixer la temporada d’aquest 2020 i reivindicar el seu paper important en la cultura tradicional i popular catalana. Quim Torra, la consellera de Cultura, Mariàngela Villalonga, i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat, Maria Àngels Blasco, van comandar l’acte.

L’any passat, la Passió de Vila-sacra va comptar amb més de 30 actors de totes les edats, així com la coral Veus Blanques de Vila-sacra. “S’espera, com a mínim, igualar, aquest èxit de participació, amb una interessant barreja d’efectes diversos de llum i de so, amb noves escenes, cada any millors, amb idees noves i molt benvingudes i amb dues veus que faran de narradores, portant el fil narratiu de l’obra”, precisa l’alcaldessa. I conclou: “Com portàvem en el nostre programa electoral, un dels nostres pals de paller és seguir fent créixer la sempre tan necessària cohesió social del poble, i la Passió, totalment oberta a tothom, hi ajuda molt”.

VilaSacra Passio