Jordi Masquef

Els membres de Junts per Figueres estenen la mà amb un pla de recuperació que fan públic, confiant que signifiqui un gran acord de ciutat entre totes les formacions polítiques

El dia 12 d’abril, a les xarxes, el grup municipal va presentar un extens pla de recuperació econòmica i social contra la crisi econòmica que va lligada amb la crisi sanitària del coronavirus. Amb el nom de Reactivem Figueres, hi ha agrupades 24 propostes socials, polítiques i econòmiques, amb el clar objectiu de reactivar l’economia ciutadana.

“El pla conté dues frases molt diferenciades. D’una banda, una a curt termini (o l’anomenada de congelació), per donar resposta al moment actual, on l’activitat econòmica s’ha reduït a la mínima expressió i entenem que cal donar liquiditat a les empreses i autònoms i, en definitiva, donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables. Quant a la segona fase, a mitjà i llarg termini, per implementar a partir de finals d’estiu, comptaria amb iniciatives de reactivació econòmica, amb l’objectiu que l’economia no es basés 100% o en gran part en el sector serveis”, detalla Jordi Masquef.

El portaveu de Junts per Figueres celebrava, el mateix dia 12 al vespre també a les xarxes, que l’alcaldessa, en un inici, havia mostrat una bona predisposició a la proposta, així com la resta de grups municipals. “Demanem un gran pacte de ciutat amb tots els grups municipals i repensar, així, les mesures a implementar i aplicar en aquesta segona fase comentada. Facilitar la vida de la gent en aquests moments complexos ha de ser innegociable, així que espero poder tirar endavant i liderar la iniciativa i fer realitat la unitat política que ens reclama la ciutadana”. Masquef també agraïa les mostres de suport, suggeriments, aportacions i comentaris rebuts per part de la ciutadania en general.

A banda d’incidir, aquests dies, en clau ciutat, Masquef, com a Diputat Delegat de Servei d’esports a la Diputació de Girona, ha comentat que estan treballant amb els principals actors del país dins del món de l’esport per tal d’intentar salvar les entitats i el teixit esportiu. “Només quan hem treballat junts és quan el nostre país ha arribat a les cotes més altes de benestar”, expressava convençut.