Carles Lagresa

Carles Lagresa, des d’Espolla, posa èmfasi en els comerços locals i repassa el calendari d’actes municipal

La importància dels comerços locals

La gent, en general, accepta bé les mesures de confinament, si bé, com és sabut, Espolla és un poble on molts ens dediquem a la pagesia i a la ramaderia, i per tant, en aquest sentit i com és lògic, hem seguit treballant tan bon punt aixecades les restriccions. Tenim una població bastant envellida, per tant és una sort, ara més que mai, per a aquest col·lectiu i per a tota la resta, disposar de petits establiments de queviures i carnisseries per poder fer la compra sense haver-se de desplaçar.

Mesures municipals

S’ha creat un grup de voluntàries, que han treballat molt bé en l’elaboració de mascaretes, mentre restem a l’espera de rebre una partida que hem comprat. Des de l’Ajuntament, juntament amb l’associació de propietaris i veïns, hem repartit gel hidroalcohòlic i guants a tothom.

Esdeveniment programats

L’últim esdeveniment que vàrem fer va ser el carnaval. De moment no hem cancel·lat cap acte, ja que afortunadament no teníem res fins a dia d’avui (14 d’abril). A partir d’ara, tocarà suspendre la inauguració del centre cívic i els actes de la setmana que ve, per la diada de Sant Jordi. Veurem què farem amb la romeria de Sant Genís i Sant Joan, que teníem a punt per a més endavant. Si una cosa tenim clara és que no posarem en risc a la nostra gent.

Un missatge clar de cara al futur

Tots plegats ens hem de replantejar el model de societat que volem d’ara en endavant. En aquest sentit, el Govern ha d’acceptar destinar menys recursos a aeroports buits i tenir quilòmetres d’AVE sense passatgers, amb la idea clara i necessària d’invertir molt més en sanitat i investigació. A nivell personal, tinc clar que hi haurà (i crec que hi ha de ser ser) un abans i un després de la crisi del COVID-19.