Gratuïtat en l’ocupació de l’espai públic pels bars i restaurants llançanencs

Parlem de les mesures aplicades amb la Núria Escarpanter, regidora i portaveu de Junts per Llançà

“Estem intentant superar tota aquesta aturada provocada per la pandèmia de la Covid i, des del consistori, pretenem que els negocis de Llançà ho puguin fer de la manera menys costosa possible”, explica Escarpanter. Darrerament s’han donat a conèixer les facilitats i mesures impulsades, sobretot econòmiques, cap als comerços de l’hostaleria i restauració del municipi.

“Quant a les terrasses, l’espai que, obligatòriament, hauran d’usar els negocis de Llançà a partir de la Fase 1, des del consistori no cobrarem ni un sol euro d’ocupació de via pública durant tot l’any. Independentment que l’estat d’alarma s’iniciés al març, la mesura que establim va des de l’1 de gener fins al 31 de desembre”. L’objectiu és que la crisi econòmica els pugui afectar el menys possible.

A banda del no cobrament de les taxes, Escarpanter també ens parla de les ampliacions. “Habitualment, per norma, les ampliacions d’espai, i en aquest cas concret de les terrasses, suposen uns diners per a cada empresari. Tanmateix, les ampliacions són pràcticament obligades aquest estiu i, per aquest motiu, tampoc suposarà cap cos l’ús de major espai públic. Si bé, com és lògic, s’estudiarà cas per cas per fer-ho de la millor manera, tenint en compte la ubicació, que no molesti el trànsit, es parlarà amb la gent de Costes per tal que rebaixin el corresponent cànon...”.

Finalment, a banda de la gratuïtat d’espai públic per part dels restauradors i baristes, la portaveu de Junts per Llança explica que l’Ajuntament llançanenc també ha aprovat recentment una altra mesura. Concretament una partida de diners els quals, mitjançant les corresponents factures, els negocis podran obtenir una subvenció en matèries de mesures que hagin hagut de prendre a l’hora d’obrir els seus establiments.