Vilabertran amplia i millora dos espais naturals del poble

L'alcalde Martí Armadà afirma que la millora del Parc de la Font i la creació del Parc de les Cavoques ajudaran al fet que veïns i visitants puguin gaudir d'aquests paratges de natura, a l'hora de què ocasionalment també poden servir per augmentar les places d'aparcament als afores del poble.

Vilabertran ha ampliat aquest estiu els seus espais de lleure i natura amb la millora i ampliació del Parc de la Font i l'adecuació i enjardinament del paratge de les Cavoques. L'alcalde de la població, Martí Armadà (ERC), ens explica en que han consistit aquestes obres.

Quines són les millores que l'ajuntament està duent a terme?

Estem a punt d'acabar els treballs de dos parcs nous que ampliem i que ocasionalment poden servir de pàrquing a l'exterior del poble. Es tracta del paratge de les Cavoques i el Parc de la Font. Són dos parcs de natura pel benestar de les persones i perquè pugui gaudir la gent. S'han fet els carrers pels cotxes i s'han fet noves plantacions i millores de natura gestionades pel sistema de reg gota a gota.

Quan es farà l'inauguració?

Estaran operatius amb l'arribada de l'estiu, però no farem cap inauguració oficial perquè, amb el problema de la Covid, aquest any s'han suspès totes les festes populars. Els actes multitudinaris s'ajornen per precaució, el mateix que passarà amb la Fira de la Poma del setembre. Esperem que l'any vinent ja sigui una altra cosa.

Quin cost han tingut els treballs d'adequació?

El pressupost d'aquestes actuacions ha estat d'uns 30.000 euros, però s'ha de tenir en compte que prèviament, anys enrere l'Ajuntament va adquirir les dues finques en les quals estan situades els parcs. Es tracta d'un bé natural del poble que s'ha anat implementant en vàries fases.

Aquestes actuacions ampliaran la xarxa d'itineraris saludables del poble?

Efectivament. Vilabertran ja disposa d'itineraris saludables en aquests espais. Els dos parcs estan lligats pel Camí Petit, que és un itinerari saludable només pels vianants. Són àrees molt valorades per la gent i aprofito ara per agrair l'ús social que se'n fa d'aquests parcs i l'elevat grau de civisme i respecte que mostren els visitants.

Hi ha més novetats al poble?

Doncs si. La setmana vinent comencen els treballs de reparació del pont del Reg d'en Cavoques, que va quedar molt malmès per culpa del temporal Glòria i s'ha de fer tot nou. Es tracta de la connexió amb Figueres pel camí de les Cavoques i és de gran ús per les persones i les activitats agrícoles.

Per altra banda, l'Ajuntament ha comprat el solar del carrer Abadia, número 16, per fer l'inici d'un accés directe a la Torre d'en Reig. La resta del solar és per arribar a un acord amb el Bisbat per fer habitatges, però encara ens trobem en fase de negociació.