Un any després de les eleccions del 26-M, Masquef, en nom del seu equip, valora aquella aclaparadora victòria que, tanmateix, els va deixar sense governar Figueres.

365 dies després... es reiteren les 5.100 gràcies

“Aquest primer aniversari té un regust agredolç. Dolç pel resultat que vam assolir des de Junts per Figueres, aconseguint guanyar les eleccions amb més de 5.100 vots, molt per davant de la segona força política. La gent ens va donar confiança i des d’aquí vull reiterar l’agraïment a aquestes més de cinc mil cent persones que ens van donar suport. Creiem que vam presentar un bon programa i, sobretot, un gran equip, tot generant confiança en la gent de Figueres, motiu pel qual van optar majoritàriament per la nostra opció, una opció cohesionadora i transversal”.

Estancament, interessos, acceptació de les regles i visió de futur

“La suma dels quatre partits polítics que van perdre les eleccions i es van ajuntar per fer-nos fora amb l’argument que la ciutat necessitava un canvi va ser, és clar, la part agre d’aquella victòria. Ara, un any després, ja hem pogut descobrir que els interessos eren uns altres i tothom pot comprovar que avui estem bastant pitjor que dotze mesos enrere.”

“En qualsevol cas, aquestes són les regles del joc, les acceptem i tenim el convenciment que d’aquí a tres anys la ciutadania tindrà l’oportunitat de tornar a parlar a les urnes. Nosaltres hi serem, amb més ganes, més forts i amb la mateixa il·lusió de sempre, per tornar a oferir a la gent de Figueres una opció per portar la ciutat a cotes més altes de benestar i de progrés econòmic. Bàsicament, fer de Figueres una ciutat on s'hi visqui bé i la gent s'hi guanyi bé la vida!”