Montse Aguer

(EN DECLARACIONS A LA VANGUARDIA) Quan ja han començat a obrir alguns dels més importants museus de casa nostra, els tres museus del “triangle dalinià, el Teatre-Museu de Figueres i les cases de Portlligat i Púbol, encara no ho han fet i seran dels darrers en obrir les seves sales al públic donada les circumstàncies especials dels seus establiments ja que com és sabut conten amb espais reduïts, passadissos sense sortida i recorreguts gairebé laberíntics. Probablement no serà fins al mes de juliol quan es podrà anunciar la data definitiva.

Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, en declaracions a Josep Playà i Maset, periodista de La Vanguardia va anunciar dies enrere algunes novetats importants en els tres centres d’art, com que “Hi haurà les mesures que s’apliquen en tots els museus derivades de les recomanacions sanitàries i després, altres específiques. El recorregut estarà més pautat, hi haurà algun espai que estarà tancat, com el que exhibeix el quadre Poesia d’Amèrica, perquè és molt reduït. A la Sala del Tresor hi haurà un control d’entrada i la gent s’haurà d’esperar fora. Són petits canvis que afectaran a la llibertat de recorregut, però per contra l’espectador tindrà més temps per contemplar petits detalls del museu que són molts”.

Pel que fa a la casa-museu de Portlligat Montse Aguer manifestà que “està més clar per què ja hi ha un recorregut marcat i es feia amb unes visites pautades. A més compta amb un espai exterior ampli. L’únic que cal fer és reduir el nombre de visitants dels grups”. Finalment explica que a Púbol “hem de definir un recorregut i segurament potenciar el jardí exterior, tot i que té també unes dimensions reduïdes”. Precisament a Púbol es va presentar, poc dies abans del confinament, l’exposició Gala-Dior-Dalí d’Art i Moda que es va haver de tancar amb l’alarma del Covid-19 i quer gairebé resta inèdita per a molts espectadors. També s’ha fet públic l’ajornament de l’exposició a l’entorn del “Crist de Sant Joan de la Creu”,més conegut com a Crist de Portlligat” que, amb la col•laboració del Museu Kelvingro- ve, de Glasgow, estava prevista per al proper novembre i que s’haurà de traslladar a l’any vinent, en data que s’anunciarà oportunament.

Redacció, J.M.O.