Jordi Masquef

L’actual gestió de la Covid-19 a la ciutat i la retirada de la Medalla d'Or al rei emèrit van ser dos dels temes candents durant el Ple del passat dilluns 3.

Un cop celebrat el darrer Ple figuerenc, Masquef reafirma la idea que ens trobem, encara, molt lluny de la tan buscada “normalització”. “Com hem pogut arribar fins aquí?”, es pregunta i llança públicament la pregunta a la ciutadania.

En primer lloc, expressa el seu descontentament cap a la mala gestió del departament de Salut. “La manca de recursos per fer el rastreig i seguiment dels primers casos fa que tot plegat sigui tardà i no es reaccioni com caldria. Posteriorment, assenyala al Procicat i el situa en aquest desgavell a causa de totes les resolucions aplicades si bé farcides de contradiccions. “No es percep cap estratègia comarcal, cada vegada alimenten més la confusió i els interessos de Figueres surten perjudicats”. I finalment, en referència al govern municipal, apunta: “Si bé és víctima d’aquest caos, la realitat és que el govern municipal tampoc sap transmetre confiança ni seguretat als ciutadans de Figures. El resultat: crear més alarmisme i desconcert a la població”.

Per aquest motiu, ell, durant el Ple i en nom de Junts per Figueres, va demanar a l’alcaldessa que “toca reaccionar, liderant una reivindicació i unes exigències cap a la Generalitat i la seva deficient gestió, i per això Lladó sap que ens té al seu costat”. Tot, amb un objectiu clar: prioritzar Figueres en els ajuts, les inversions i els plans futurs de reconstrucció.

Pel que fa a la moció per la retirada de la Medalla d'Or de la ciutat al rei emèrit, amb abstencions del PSC i els vots en contra de Ciutadans: “No se’ns ocorreria cap altre sentit del nostre vot. A l’ADN de Junts per Catalunya hi figura el republicanisme com un dels seus valors, així que ningú ens en pot donar patents ni lliçons”.

Amb la vista posada cap a l’actual equip de govern, explica que en la presentació d’aquesta moció no s’han fet les coses bé: “Recordem que aquesta moció corria per les redaccions dels mitjans de comunicació una setmana abans del Ple del dilluns 6 de juliol i que als grups municipals se’ns va fer arribar la nit del diumenge i encara perquè jo, com a portaveu de Junts per Figueres, els hi vaig reclamar. Aleshores va ser quan el govern va decidir retirar-la, curiosament hores abans que es conegués la frustrada visita del rei Felip VI a Figueres, anunciada pel dia 17 de juliol. No escenifiquem tant i fem les coses ben fetes. Precisament, per salvaguardar els valors democràtics de la legalitat i de la participació, pilars bàsics del republicanisme, les coses no s’han fet bé.”

“No ens val l’excusa de les mesures preventives per la Covid-19 perquè tots estem tips de fer videoconferència i, en aquest cas, fins i tot amb una ronda de correus electrònics es podia haver dictaminat la moció tal com corresponia. Han tingut més d’un mes per fer-ho. Però bé, des de Junts per Figueres vam votar afirmativament a la part resolutiva de la moció. I remarco això de la part resolutiva perquè pel que fa a l’exposició de motius hi veiem alguns elements de revisionisme històric, que creiem que no ens toca a nosaltres debatre-ho o proclamar-ho en un Ple. Des de Junts per Figueres considerem que el rei emèrit, Joan Carles I, no pot disposar del màxim honor que la ciutat pot donar a una persona. És evident que no se’l mereix!”

En el Ple, el partit que encapçala Jordi Masquef va fer memòria que, des del 7 d’abril de 2014, l’Ajuntament de Figueres té aprovat un Reglament d’Honors i Distincions.

Articles relacionats ...