Dr. Josep Comerma, especialista en tractament de varius amb les últimes tecnologies

El doctor passa consulta a Figueres (al número 6 del carrer Tramuntana i a la Clínica Bofill al carrer Sant Llàtzer, 4); també té consulta a la clínica Salus Infirmorum de Banyoles, que està situada al Passeig Mossèn Constans, 130.

Dr Comerma, quina ha sigut la seva trajectòria professional fins a l’actualitat?
Soc especialista en cirugia, en el tractament de les varius utilitzant les noves tecnologies com el làser, la radiofreqüència, esclerosis líquida i amb escuma. He estat a l’hospital Mútua Terrassa durant 5 anys, 2 anys a l'Hospital Germans Tries i Pujol de Badalona, cap de servei de cirurgia a l'Hospital de Figueres durant 9 anys i des del 2001 Director Mèdic de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles.

Quins són els problemes a tractar?
A part del tractament de varius, també tractem tromboflebitis, edemes, nafres, punts rubí i cuperosis.
Les varius són una afecció crònica que pot afectar un 10% - 15% de la població, amb predomini de les dones, amb símptomes com pesadesa de cames, cansament, picor, rampes i dolor, edema, pigmentació a la pell de la zona i úlceres varicoses.
El factor hereditari és molt important però estats com la menopausa, obesitat, embaràs, restrenyiment, sedentarisme, estar moltes hores dret, etc., també poden desencadenar l'aparició de varius. Si no es tracten, solen aparèixer complicacions que poden ser molt greus.

Amb quins tractaments treballen?
Amb les noves tecnologies de làser, radiofreqüència, clarivein, esclerosis amb espuma i esclerosis líquida. Es realitza un estudi vascular mitjançant historial clínic, exploració clínica i Eco Doppler color, adequant el tractament més adient i de forma personalitzada per a cada pacient.

Alguns consells que poden ajudar a mantenir sanes les venes?
Portar mitges elàstiques durant tot l'embaràs.
Evitar estar asseguda o dempeus durant molta estona.
Evitar el restrenyiment.
Col·locar els peus elevats tan sovint com sigui possible.
Caminar de 30 a 60 minuts diaris.
Evitar la calor; refrescar les cames amb aigua freda.
Dieta sana i equilibrada.

DR. JOSEP COMERMA
C. Tramuntana, 6 - 3r 2a
17600 Figueres
www.josepcomerma.cat