Emma Pont, logopeda

Emma Pont Espigulé és logopeda i ofereix els seus serveis a l'Av. Salvador Dalí 109 de Figueres.

Què et va portar a obrir un centre especialitzat en reeducació de la veu?
Jo sóc logopeda, i em vaig especialitzar en trastorns de la veu, tot i que treballo moltes altres coses. Però la veu és un àmbit que m'agradava molt i que hi ha poca gent especialitzada. Això implica que moltes vegades la veu no es reeduqui correctament. Molts professionals que han estudiat logopèdia reeduquen veus, però si no t'especialitzes, no pots fer un treball profund i bo.

Qui són els pacients habituals?
En general són mestres, periodistes, cantants, en general professionals que tenen la veu com a eina de treball. Però falta molta consciència de la importància de la veu. Si estàs afònica, no vol dir que la teva veu sigui així, vol dir que hi ha una lesió que cal solucionar. Molta gent no sap que té una veu disfònica, és a dir que surt més aire i per tant fa un major esforç, i fins que no va a l'otorrino per alguna altra cosa, no s'adonen que hi ha quelcom que no està bé.

Quins són els signes d'alarma?
Que cada dos per tres estiguis afònica o amb ronquera. Em trobo moltes vegades que dic a pares que no és normal que el seu fill tingui aquesta veu o que cada vegada que vagi d'excursió es quedi afònic. Llavors em diuen que tota la vida ha tingut la veu així, però clarament hi ha alguna cosa que no funciona, no hi ha cap nen que neixi amb la veu ronca. Potser no és una lesió, senzillament està utilitzant malament l'eina o té una mala postura. Amb la gent gran també passa. Han parlat tota la vida amb el cap tirat endavant, quan els hi ensenyo a posar el cap recte, en verticalitat, s'adonen que poden parlar sense haver de fer tanta força i que no es cansen tant. De fet, jo crec que moltes problemàtiques vénen d'errors posturals, i corregint aquestes petites coses es pot millorar molt.

CONTACTE:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
659 430 183
Av. Salvador Dalí, 109, Figueres.