Amelló (Cs): 'Lamentem que PDECat i ERC no vulguin complir la proposta parlamentària de Cs per a construir el col·legi Carme Guasch'

El portaveu taronja recorda que al març "vam veure com els partits separatistes es posaven de perfil i evitaven votar a favor de tenir el col·legi el 2020".

Figueres.- L'alcaldable de Ciutadans (Cs) per Figueres i actual portaveu municipal, Héctor Amelló, ha lamentat que "PDECat i ERC no vulguin complir la proposta parlamentària de Cs per a construir el col·legi Carme Guasch". La proposta va ser aprovada en la Comissió d'Educació del passat mes de març perquè s'incorporés el centre dins del Pla d'Infraestructures Educatives "i ja llavors vam veure com els partits separatistes es posaven de perfil i evitaven votar a favor que el col·legi fos una realitat per al curs 2020-2021".

Per a l'alcaldable, aquesta situació demostra dues coses: "la primera és l'escassa influència dels candidats d'ERC i PDECat que ni tan sols han sigut capaços de pressionar els seus partits, que tenen les conselleries, per a desencallar el projecte, i la segona és que mantindran a gairebé mig miler de nens en els barracons que fa 13 anys que són aquí".

Amelló ha reclamat a PDECat i ERC "altura de mires i que deixin de bloquejar iniciatives parlamentàries" perquè l'eliminació dels barracons escolars "és una prioritat". "A cas no volen complir els acords del Parlament?", s'ha preguntat. El candidat taronja ha considerat reprotxable l'actitud dels partits separatistes perquè "fins el març van estar venent fum i quan vàrem exigir construir l'escola van mirar cap a un altre costat i ho han bloquejat tot".

El portaveu taronja ha assegurat que l'escola Carme Guasch "serà una de les prioritats de Cs quan sigui alcalde perquè els nostres fills es mereixen uns centres educatius excel·lents".