Avança l’elaboració del Protocol contra violències sexuals als espais d’oci de Roses

L’Ajuntament de Roses prossegueix amb l’elaboració del Protocol d’abordatge de les violències sexuals als espais públics d’oci de la població. El dimecres 14 d’octubre, va tenir lloc una sessió de treball durant la qual es va validar la diagnosi presentada pel grup consultor encarregat del pla a partir de la qual es delimitaran les línies d’actuació a implementar.

El concurs fotogràfic de la posta de sol de Roses, en marxa

Tot i l’anul·lació de l’edició de 2020 del Festivalet de Roses, l’Àrea de Promoció Econòmica ha volgut mantenir el concurs de fotografies de posta de sol de Roses que cada any se celebra a la població en el marc del Festivalet. Les persones interessades a participar poden presentar les seves fotografies, publicant-les a Instagram, des d’avui fins al 15 de novembre.

Figueres millora el sistema d’aigua calenta sanitària i per reduir el risc de legionel·losi al pavelló Roser Llop

S’ha rebut una subvenció de 27.732 euros del Dipsalut de la Diputació de Girona.

Figueres homenatja els deportats figuerencs als camps d’extermini

S’instal·laran un total d’11 llambordes Stolpersteine en record a les víctimes i als seus familiars. L’acte ha estat presidit per la Consellera de Justícia, Ester Capella.

Torna el V Cicle de Conferències de Castelló d’Empúries

La Pandèmia provocada per la Covid-19 va interrompre l'activitat cultural del municipi. Han estat molts els actes que s’han vist afectats per les restriccions però a poc a poc ens anem adaptant a la nova situació i a les noves mesures que ens permeten reprendre els actes culturals, tan presents al nostre municipi.

Figueres renovarà i millorarà l'enllumenat públic de diferents zones de la ciutat

Se substituiran lluminàries a la Rambla, Avinguda Vilallonga, Ronda Sud, M.Àngels Anglada, Fages de Climent i Montserrat Vayreda. Es renovarà l'enllumenat al Parc Bosc, Passeig John Lennon i carrer dels Caputxins entre altres. 

Roses ofereix un nou servei gratuït de recollida de restes vegetals domèstiques

L’Ajuntament de Roses acaba de posar en marxa un nou servei de recollida domiciliària de residus provinents de podes i treballs de jardineria exclusivament domèstics. La recollida es fa mitjançant el subministrament a les persones sol·licitants de big bags, sacs de grans dimensions i capacitat aptes per a l’emmagatzematge de materials i el seu transport posterior, sense cap tipus de cost per als usuaris. Per sol·licitar el servei, cal trucar al 972 25 70 05.

Figueres elaborarà una diagnosi comercial que inclourà un pla d’acció per a la reobertura de locals buits

El projecte es durà a terme amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya

8.000 persones han visitat la Fira del Vehicle d’Ocasió (FiraVO) d’aquest cap de setmana a Figueres

S’han venut un total de 225 vehicles. El certamen es consolida com la fira de referència de vehicles d’ocasió a la demarcació de Girona.

El món de l'òpera a Castelló d'Empúries

Per tercer any consecutiu la biblioteca Ramon Bordas i Estragués s'ha sumat al projecte LiceuBib, un Club que apropa els usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya al món de l'òpera.

Les Jornades Europees de Patrimoni 2020 a Castelló d'Empúries sota el lema 'Patrimoni i educació', els dies 9, 10 i 11 d'octubre

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són la Festa Major del Patrimoni Cultural i se celebren arreu d'Europa durant un cap de setmana de setembre o d'octubre; l'edició 2020 a Catalunya tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 d'octubre de 2020, sota el lema Patrimoni i educació. A Castelló d'Empúries es faran activitats també el dilluns 12 d'octubre, ja que les jornades tornen a coincidir enguany amb la 13a Ruta de l'Art.

El Museu de l'Empordà presenta l'exposició: Pintar, crear, viure. Dones artistes a l'Alt Empordà (1830-1939)

Una exposició que situa l’Alt Empordà en un lloc capdavanter en la recuperació al país de dones artistes del passat. S'hi presenten més de 100 obres de 31 dones: pintures, dibuixos, escultures i fotografies i objectes de disseny industrial. Un treball de recerca que vol ser un reconeixement a les dones, moltes d'elles oblidades o desconegudes.

Figueres inicia els tràmits urbanístics per construir el nou edifici del CEIP Carme Guasch

El nou centre s’ubicarà al mateix espai que ocupa l’escola actual, a més d’un terreny adjacent a la vessant sud. La superfície total serà 9.142 metres quadrats. Es compensarà la superfície afectada amb terrenys de zona verda dins del barri de l’Olivar Gran.