Espelt Viticultors  inicia les Nits de Vins a Sant Pere de Rodes

Els vespres d’estiu el monestir de Sant Pere de Rodes ens convida a parlar i gaudir dels vins. Seguint un nou recorregut, les estances del monestir ens parlen del seu passat vinícola i ens descobreixen un dels secrets més ben guardat de Sant Pere de Rodes: l’antic art dels monjos de fer vi. Cada nit, un celler vinculat amb la història del monestir ens presentarà els seus vins i cada vi s’acompanyarà d’una elaboració culinària feta pel restaurant del monestir amb productes locals del Port de la Selva.

Es tracta de les Nits de Vins a Sant Pere de Rodes, una visita guiada pel monestir en clau de vi que tindrà lloc les nits dels dijous 26 de juliol i 2, 9 i 16 d’agost a partir d’un quart de nou del vespre i amb una durada aproximada d’una hora i mitja. El preu d’aquestes visites, recomanades per a majors de 18 anys, és de 20 euros i inclou el tast de les elaboracions culinàries i el tast de vins i es poden fer reserves fins exhaurir les places als telèfons 972 38 75 59 / 972 19 42 38 o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Els participants que ho desitgin podran allargar la vetllada i quedar-se al restaurantEls participants que ho desitgin podran allargar la vetllada i quedar-se al restaurant, que oferirà un menú especial. Per quedar-se a sopar cal fer reserva prèvia al 972194233.

El vi va resultar un important motor per a la economia del monestir de Sant Pere de Rodes, que al segle XVII va despertar gràcies a la pràctica vitivinícola després de tres segles de viure a l'ombra i patint els efectes de la pesta negra, que va matar la meitat de la comunitat de Sant Pere. Al segle XVII, però, el monestir va viure una època d'esplendor i va esdevenir un gran productor de vi. Tal era la seva importància que fins i tot la jerarquia monàstica es va veure alterada per la prosperitat de la vinya. La figura del monjo cellerer era la segona en importància després de l'abat. En plena edat d'or de la viticultura, a finals del segle XVIII va arribar a la comarca la plaga de fil·loxera, i aquí, com a tota la comarca, aquesta plaga va acabar amb la major part de les vinyes.

El celler Espelt Viticultors, de Vilajuïga, amb vinyes plantades al Parc Natural del Cap de Creus va ser el celler encarregat de fer el primer tast.

Les properes visites i els cellers que realitzaran els tasts corresponents seran aquestes:

o Dijous 26 de juliol Celler Castelló Murphy
o Dijous 2 d’agost: Celler Marià Pagès
o Dijous 9 d’agost: Vins de Taller
o Dijous 16 d’agost: Bodegas Mas Vida

Com cada any, el monestir de Sant Pere de Rodes ofereix atractives activitats que es realitzaran durant els vespres de juliol i agost. Aquestes Nits de vins, que per tercer estiu tenen lloc al Monestir de Sant Pere de Rodes s'emmarquen en la programació d'estiu 'Viu el Patrimoni' que impulsa l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural català.