Cinc euros per fer realitat un projecte de gran envergadura

Fa ja uns mesos, des de Protecció Civil de Port de la Selva, s’estan venent uns clauers per finançar el nou centre pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Un grup de voluntaris de Protecció Civil de Port de la Selva està duent a terme una iniciativa per sumar diners que es destinin a la creació del Pediatric Cancer Center, un nou centre hospitalari que l’Hospital Sant Joan de Déu instal·larà a Barcelona, per tal d’ajudar a infants malalts de càncer. La iniciativa empresa és vendre uns clauers dissenyats expressament per a la causa, el disseny dels quals és l’uniforme que llueixen els voluntaris de l’associació.

Genís Pinart, president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Port de la Selva, ens comenta que tenen els clauers repartits per molts establiments de la comarca i també fora d’ella. “Vam iniciar el projecte durant el febrer i s’allargarà fins passada la temporada d’estiu. L’objectiu és recaptar, com a mínim, 3000 euros. Inicialment vam fer una tirada d’unes 300 unitats, si bé la bona acceptació va provocar que demanéssim, recentment, unes gairebé 2000 unitats més. Confiem que ara, amb l’alta afluència de gent, la venda, sobretot a peu de carrer, es dispari. Tal com se’ns ha comentat des de Sant Joan de Déu, el 47% del finançament del nou edifici s’està obtenint de gent privada, particulars i associacions.”

Com sol passar avui dia, les xarxes socials estan tenint un pes important en la iniciativa en qüestió. “El volum de vendes va fer un salt considerable quan es va començar a estendre el hashtag #elsvalents. Va ser llavors quan molts comerços, com he comentat abans, van decidir adherir-se a la causa, fet que ens va motivar molt”. Els clauers costen uns cinc euros i es poden trobar a peu de carrer, en una parada a Port de la Selva, i a una vintena d’establiments ubicats no només a Port, sinó també a Roses, Figueres, Llançà, Castelló d’Empúries, Cadaqués, Olot, Girona i Barcelona. A més, durant qualsevol operatiu d’emergència, els membres de Protecció també duran a sobre clauers per a tots aquells interessats en voler col·laborar.