La Festa de la Verema, aquest mes, a Cistella

La diada, que la Denominació d’Origen Empordà organitza cada any en un poble diferent, se celebrarà aquesta vegada el dissabte dia 25 d’agost a la tarda.

La plaça Major de Cistella s’omplirà l’últim dissabte d’agost per posar en rellevància un dels productes estrella de la zona: el vi. Una festa que convida a gent de totes les edats a assistir-hi. Cistella compta amb un celler destacat, el Mas Vida; serà allà on, a partir de les 16 hores, es colliran els raïms per a la popular premsa que donarà el tret de sortida a la Festa. Posteriorment, a les 18.30 aproximadament, es farà arribar el raïm a la plaça Major, sent aquest un dels moments més intensos de la tarda. Serà també llavors quan Pat Bros, veïna de Cistella, realitzarà el seu particular pregó.

Just després del pregó, se celebrarà la premsada del nou most, “una activitat que de ben segur reunirà famílies senceres, fet que serà d’allò més bonic”, comenta Enric Gironella, l’alcalde. Precisament ell serà una de les persones encarregades d’oferir unes paraules, just abans dels tasts, juntament amb Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà.

El tast, és clar, serà ofert pel celler Mas Vida, juntament amb un concert i una ballada de swing; ambdues activitats seran gratuïtes i sense cita prèvia. Gironella comenta que “és molt positiu per al municipi celebrar aquesta diada, atès que es posa no només la vinya cistellenca en alça, sinó que es dona vida als comerços i el nom de Cistella pren envergadura”. Així, afegeix que “tot i no tenir experiència en una fira d’aquest tipus, la forma com la DO ho està organitzant fa molt, molt bona pinta”, destacant, per exemple, que es posarà una música concreta per a cada tast.