La singularitat de Cadaqués

Cadaqués és el poble amb més litoral de l’Alt Empordà i, com a tal, compte amb un gran nombre de cales i platges generalment de còdols i pedra, des de Portaló al nord fins a Joncos al sud. El viatjant, quan arriba al poble, es troba amb un seguit de platges que abracen la badia natural més gran de Catalunya i a les que podem accedir fàcilment a través de les ribes.

La proximitat d’aquestes platges amb el centre de Cadaqués permeten gaudir dels seus punts d’interès, com ara el casc antic, l’església de Santa Maria amb el seu retaule daurat de 23 metres d’alçada, el Museu de Cadaqués amb les seves interessants exposicions d’artistes com ara Dalí, Niebla, Picasso,... així com de les variades activitats programades per l’estiu entre les que destaquen els concerts del Festival Internacional de Música de Cadaqués, que cada estiu ens convida a delectar-nos de bona música a diferents punts emblemàtics de la població.

Al nord de Cadaqués trobem la famosa cala de Portlligat, indret de pescadors on Salvador Dalí va situar la seva residència, avui en dia convertida en casa museu. Passat Portlligat i les seves cales properes d’aigua cristal·lina com S’alqueria gran i S’Alqueria petita, podrem gaudir d’un sèrie de petites i amagades cales, la majoria de les quals són només accessibles a peu a través del camí de ronda a Cap de Creus o bé en barca. Cales com Sant Lluís, Guillola, Jugadora, Sa Fredosa, Culip, entre d’altres… gaudeixen d’un valor especial al estar envoltades de la bellesa natural i mineral del Parc Natural del Cap de Creus, primer parc marítmoterrestre de Catalunya, del que Cadaqués ocupa la major extensió de zona marítima protegida, motiu pel qual la pràctica de snorkel és molt recomanable per a contemplar l’ampli i ric mirall de flora i fauna del seu fons marí.